Terug

Beschermingsbewind

 

Vindt u het moeilijk zelf(standig) beslissingen te nemen over uw geldzaken?

Loopt u regelmatig tegen een muur op van problemen en lukt het daardoor onvoldoende om uw geldzaken zelf te organiseren?

Vermoedt u financieel misbruik door buitenstaanders of familie?  We gaan voor u aan de slag met het met spoed aanvragen van een tijdelijk bewind zodat de kans op verder financieel misbruik wordt verkleind.

Iedere meerderjarige burger heeft het recht om bescherming van de persoonlijke financiën aan te vragen. Wij begeleiden en ondersteunen u daarbij vanaf de eerste stap.

Zoals in het filmpje van de Rechtspraak wordt uitgelegd is beschermingsbewind bedoeld om u te ondersteunen bij uw geldzaken. Deze ondersteuning houdt in dat de beschermingsbewindvoerder uw betaalrekeningen beheert zodat uw rekeningen veilig en op tijd betaald worden. Inkomsten worden gecontroleerd op juistheid en zonodig gecorrigeerd.

De beschermingsbewindvoerder draagt de verantwoordelijkheid over uw financiën. Dat gaat niet zomaar. Hiervoor is toestemming nodig van de rechtbank. Elk jaar worden wij gecontroleerd door de rechter.

U kunt met Samen op Koers rekenen op betrouwbare ondersteuning en bescherming van uw financiën zolang het nodig is.

Wat kunnen wij voor u doen bij schulden?

In de eerste plaats kunt u voor financieel advies bij betalingsachterstanden terecht bij de gemeentelijke schuldhulpverlening. Zij geven u advies en informatie als u vastloopt in het op tijd betalen van uw rekeningen.

Als de gemeentelijke schuldhulpverlening u niet kan helpen dan kunt u gerust contact met ons opnemen. .

Wij gaan graag voor u aan de slag om te kijken of wij u verder kunnen helpen.

Waar mogelijk lossen we zelf een schuld op.

Hier vindt u onze contactgegevens en de mogelijkheid om een mail te sturen.

Informatieve video over wat bewind precies inhoudt

Lees ook: